کپی تریدینگ، یکی از شاخههای استراتژی معاملهگری اجتماعی (Social Trading) است. در این روش فرد تریدر، پوزیشنهای خود را بر اساس پوزیشنهای فرد دیگر و اصطلاحاً با کپیبرداری از او باز یا بسته میکند. این فرآیند میتواند به صورت خودکار و یا دستی صورت بگیرد و این فرد تریدر است که تصمیم میگیرد که با چه روشی این استراتژی را مدیریت کند.
مهمترین نکته قبل از آغاز کپی تریدینگ این است که، قبل از وارد کردن سرمایۀ واقعی به یک بازار مالی، تحلیل، بررسی و نظر شخصی خود را در مورد آن بازار داشته باشید.
این استراتژی بر اساس شبکههای اجتماعی و سیستمهای ترید اجتماعی صورت میگیرد. در این روش، هنگامی که فردی پوزیشنی را باز میکند اطلاعات مربوط به آن را در اینترنت منتشر میکند. بعد از آن افراد میتوانند تصمیم بگیرند که قصد باز کردن پوزیشنی مشابه را دارند یا خیر. همچنین در صورتی که استراتژی کپی تریدینگ به صورت اتوماتیک و خودکار تنظیم شده باشد، نیاز به اطلاعات اضافه و یا فعالیتی از سمت فرد تریدر وجود ندارد و این فرآیند به صورت خودکار اتفاق میافتد.
مزایا:
1. این استراتژی به شما این امکان را میدهد تا بتوانید در بازارهایی که با آنها آشنایی چندانی ندارید نیز فعالیت داشته باشید.
2. در این استراتژی میتوانید از تجربۀ افراد دیگر و یا روندهای فصلی بازار که در حالت عادی به آنها توجه چندانی ندارید استفاده نمایید.
3. با استفاده از این استراتژی میتوانید از تجربیات تریدرهایی که در بازار مربوطه دارای سوابق مشخص و ثبتشدهای هستند استفاده کنید و از وقت خود بیشتر و بهتر بهره ببرید.
معایب
1. این استراتژی باعث میشود تا افراد انگیزۀ کمتری برای تحقیق و مطالعه در مورد بازارهای مالی مربوطه داشته باشند.
2. استراتژی کپی تریدینگ باعث از بین رفتن کامل امکان ریسک نمیشود. علاوهبراین برخی از گروهها از این روش برای تأثیرگذاشتن بر یک بازار مشخص و در نتیجه کسب سود برای خود استفاده میکنند.
3. ممکن است در ابتدای شروع فعالیت، این استراتژی برای افراد مفید باشد، اما این تنها استراتژی موجود نیست. اما با توجه به امکان سود بالقوه در قبال فعالیت بسیار کم، این استراتژی برای برخی افراد محبوبیت زیادی دارد.